Webbkontroll

Webbkontroll hjälper dig att övervaka och hantera åtkomst till webbplatser som användare besöker. Du kan göra inställningar för Webbkontroll för alla användarkonton på datorn.

Viktigt: Webbkontroll är endast tillgängligt om du har aktiverat programmet med en Kaspersky Small Office Security-aktiveringskod. Om du ändrar aktiveringskoden ersätts Webbkontroll av Föräldrakontroll (Kina). Föräldrakontroll har samma funktionalitet som Webbkontroll.

Du kan blockera åtkomst till specifika webbplatser eller webbplatser som tillhör utvalda kategorier.

Obs! Kaspersky-programmet kan endast blockera åtkomst till webbplatser som använder HTTPS för anslutningar. Programmet skannar endast krypterade anslutningar (HTTPS) om kryssrutan för Kontrollera säkra anslutningar (HTTPS) för <komponentnamn> är markerad i avsnittet Allmänt under fliken Skydd.

Blockera åtkomst till specifika webbplatser

Blockera åtkomst till webbplatser som tillhör utvalda kategorier

Viktigt: Om du har installerat den programversion som är avsedd att användas i EU, USA, Storbritannien eller Brasilien måste du godkänna Meddelande om databehandling för Webbkontroll innan du kan aktivera Webbkontroll. Meddelandet visas när du försöker aktivera Webbkontroll för det första användarkontot för din Mac.

Vid behov kan du lägga till webbplatser på listan över undantag. Webbkontroll blockerar inte åtkomst till webbplatser som lagts till på listan över undantag ens om de tillhör kategorier som ger begränsad åtkomst.

Redigera listan över undantag

Du kan kopiera Webbkontroll-inställningarna för ett användarkonto och klistra in dem för ett annat användarkonto.

Kopiera och klistra in Webbkontroll-inställningar